Tervetuloa

Arvoisat lukijat!

Tämä on uuden blogini tervetuliaispuhe.

Maailma on täynnä olutta. Aivan täynnä. Panimoiden määrä on Suomessa kahdessa vuodessa kaksinkertaistunut ja planeetallamme on nykyään vähintään ääretön määrä oluen tuottajia. Olut on kaikkialla, ja väitänkin että ihmiskunnan tuhouduttua vallasta jäävät kamppailemaan tekoäly sekä olut. Ja olut tulee voittamaan, koska olut on rakkaus ja rakkaus voittaa aina.

Blogini nimi on viittaus lähihistoriaan, jolloin oluen perusyksikkö ei ollut pullo vaan kori. Aikaan, jolloin kirkonkylälle ei kotoa vaivauduttu vain muutaman pullon takia. Korin ympärille rakentui koko nuoruuden infra. Kesätöissä perunannostokoneeseen oli asennettu oma teline kaljakorille. Tilan isäntä tosin joi oman osuutensa litran karhupulloista. Kori oli kaikki ja kaikki oli kori. Kun kysyttiin maistuuko olut hyvältä, kysyttiin oikeasti, onko sitä turvallista juoda 10 litraa putkeen.

Nykyään olutta saa pullossa, tölkissä tai hanasta. Nykyään sitä juodessa huomaa maistavansa jotain mielenkiintoista. Nykyään olut herättää ajatuksia. Olut on myös ystävä eikä pelkkä renki.

Kaljakori.fi ei tule olemaan hyvä tietolähde. Sen tarjoama tieto ei välttämättä edes pidä paikkaansa. Mutta oluen 9000-vuotisesta historiasta on muutenkin viimeiset 150 vuotta ollut pelkkää pyörremyrskyä eivätkä oluen tuottajatkaan tiedä, missä tällä hetkellä mennään. Miltä olut maistuu vuoden päästä? Mikä edes on olutta?

Sen tiedän, että blogini tulee todistamaan uudelleen ja uudelleen, että olut on rakkaus ja rakkaus voittaa aina.

Itse rakastuin olueen 15 vuotta sitten Turussa Bar Bristolin Fuller'sien äärellä. Ja kun suuhuni valui ensimmäisen kerran Brooklynin East Indian Pale Alea, tunsin viimeinkin olevani kaiken minulle tarjotun rakkauden arvoinen. Harrastan oluen panemista ja pyrin joka päivä oppimaan jotain uutta ihan mistä tahansa olueen liittyvästä asiasta. Haluan blogini avulla kirjata ylös oppimani asiat. Pyydän teitä jakamaan kauniit hetket sekä tukemaan matkaani auringon lehtikultaamaan paratiisiin, joka meille oluen ystäville on maan päälle ikuisesti luvattuna.

Ja koska elämme internetin aikakaudella, blogi esiintyy myös somessa:
Face
Insta

Ai niin on minulla sähköpostilaatikkokin: info@kaljakori.fi