Meillä on aina Berliini - 3/3

Näyttelyn jälkeen olin valmis seuraavaan ohjelmanumeroon. Nimittäin mehuipojen imeskelyyn.

Aikaisemmin talvella kävi pienen googlailun jälkeen ilmi, että The Muted Horn on vierailun arvoinen baari. Kanadalaiskaksikon kaksi vuotta sitten perustama paikka on tuonut kaupunkiin modernin craft beerin kulttuuria tap takeovereineen. Sisustus on hyvin selkeä ja sopii hyvin pohjoismaiseen makuun. Tunnelma on kodikas.

Hanoja löytyy 22kpl, joista kaksi on aina varattu nitrolle. Pullo- ja tölkkivalikoima on vaikuttava. Kanada on luonnollisesti hyvin edustettuna, karkeasti arvioituna noin kolmasosa valikoimasta on omistajien kotimaasta. Kävin muutaman kanadalaisen läpi, ja suosikiksi nousi torontolaisen Bellwoodsin Jelly King, erittäin tasapainoinen Citralla kuivahumaloitu sour. Amerikkalaista kultti-souria olisi löytynyt iso valikoima, mutta pullot kun ovat 0,75l mitoissa, ei niitä voinut yksin nauttia.

Tarkoituksena oli siis päästä eroon paniikkikrapulasta, ja siihen vahvat mehuipat ovat ykköstyökalu. Kävin läpi brittiläisiä merkkejä, Verdantia ja Cloudwateria enimmäkseen. Voi pojat kuinka olo parani joka huikalla. Pienikokoinen asiakaskunta siirtyi katsomaan Uruguay-Ranskaa screeniltä. Tutustuin suomalaiseen kanta-asiakkaaseen Villeen (joka taitaa olla tuttu melkeinpä kaikille suomalaisille olut-harrastajille, ketkä Hornissa ovat käyneet). Ville ja toinen omistajista Corbin antoivat minulle tyhjentävän raportin kaupungin olut-skenestä. Screenillä Ranska voitti. Pöydällä olut voitti.

20180713_Nikon-462
20180713_Nikon-476
20180713_Nikon-470
20180713_Nikon-461
20180713_Nikon-478


Mutta sitten myös kellonaika voitti. Illan pääottelua Brasilia-Belgia piti päästä katsomaan perinteiseen biergarteniin, joka sijaitsi toisella puolella kaupunkia. Yritin saada taksin lennosta, mutta olin varmaan liian iloinen saadakseni sellaisen, koska en saanut. Latasin pari pulloa pilsneriä kioskista ja lähdin metroseikkailuun.

20180713_Nikon-515
20180713_Nikon-521

Jalkapalloa varmasti pelattiin ja jollain tavalla sitä tuli katsottuakin. Itse lähinnä muistan juoneeni olutta ja tilanneeni liian ison kasan pretzeleitä.

Berliini tuntuu muuttuvat vuosi vuodelta aina vaan paremmaksi matkakohteeksi. Halvan oluen lisäksi sieltä saa myös erinomaista olutta. Rakas oluthaukkani, meillä on aina Berliini.