Tallinn Craft Beer Weekend 2018

Tänä vuonna olin Tallinnan olutfestareilla kaksi päivää. Kahden päivän lippu on ehkä liikaa. Kahden päivän lipussa on liikaa oluita. Kahden päivän lipussa on liikaa asioita. Kaikkea on paljon, mutta liikaa. Ensi vuonna ehkä vain yhden päivän lippu.

Tapahtuma itsessään on virheetön, ja haluan sen pysyvän ennallaan. Tila on ehyt, lippujen hinta sopiva ja tunnelma mahtava. Lauantaina vierailin alkukrapuloissa Tommie Sjefin tastingissa ja oivalsin, että tulevaisuudessa voisi viikonlopun ympärille rakentua muutakin olutjutskaa kuin itse festari.

Ensi vuonna ehkä yhden päivän lippu, mutta kolmeksi päiväksi kaupunkiin? Taptakeovereita ja seminaareja. Viikkoa myöhemmin ajoittuvan Mikkellerin festarin kanssa voisi rakentaa hienon Itämeren konferenssin?

Nikon_TCBW2018-084
Nikon_TCBW2018-164
Nikon_TCBW2018-153
Nikon_TCBW2018-009
Nikon_TCBW2018-198
Nikon_TCBW2018-235

Kuten Instagramissa hehkutin, Jester Kingin Sacred Vessel sai leveimmän hymyn aikaan. Sacred Vessel on "retsina wine-inspired beer". Rakastan retsinaa ja lähestyin kyseistä tulkintaa hieman hermostuneena. Retsina-olut on melko naurettava idea, mutta toisaalta oluen duunaajana oli erittäin arvostettu panimo. Hermoilin turhaan, olut oli 5/5. Panimo oli selvittänyt retsinan "kaavan" tunkemalla bisseen vaaleita viinirypäleitä sekä rosmariinia. Tackar och bockar.

Muista Amerikan panimoista itärannikon Oxbowin Bowie oli ihana savustettu vaalea farmhouse. Saman panimon Sasuga oli täydellinen olut brettanomyces-hiivan hedelmällisten ominaisuuksien esittelyyn.

Ekstrahuomiona pitää kirjoittaa, että Sasugaa kuvailtiin mm. näin: "aged in stainless". Mietitäänpä tätä hetken. Olutta kypsytettiin ruostumattomassa terästynnyrissä. Ruostumaton terästynnyri on oluen kypsymisen suhteen steriilein ja passiivisin mahdollinen astia.

Vastakohtana on puutynnyri. Puu elää. Puutynnyreitä tiivistetään pihkalla. Tai räällä. Tai ihan millä vaan tahmealla mömmöllä. Puutynnyrissä tapahtuu tarinoita. Puussa elää bakteereja ja villejä hiivoja. Puu imee lupauksen, ja sylkäisee ulos lunastuksen.

Oluen kuvailussa mainittiin myös riisi. Riisi imee kaiken elämän, ja siksi me heitämme kastuneet puhelimemme siihen. Kyseessä on luonnon tapa formatoida itsensä alkuräjähdystä edeltävään tilaan.

Toisin sanoen olut oli riisuttu teräksen ja riisin avulla kaikista kimaltavista sekä solmuvärjätyistä asusteista, ja jäljelle oli jäänyt vain puhtaat valkeat lakanat. Ja niiden lakanoiden alle pääsin kurkistamaan, ja sitä juomaa minä join. 5/5.

Nikon_TCBW2018-063
Nikon_TCBW2018-026
DSC_7335

Muutama lyhyt huomio tapahtumasta:

Bagbylla oli messissä hienoja pilsnereitä. Americalaiset kehuvat pilssejään kovin ja kun on mahdollisuus niitä maistaa, niin totta perkulees niin tehdään.

Beavertownin tiskillä ei ollut jonoa koko viikonloppuna ja siitä minä nautin. Laadukasta ölkkiä hanojen täydeltä.

De Struisen kamoja tarjoiltiin liian kylminä eikä ollut aikaa lämmitellä lasia.

Lervig otti toisen sijan jonotuskisassa Omnipollon jälkeen. Minua ei jonottaminen kiinnostanut, joten molempien bisset jäivät väliin.

Nikon_TCBW2018-111-1
Nikon_TCBW2018-126
Nikon_TCBW2018-254

Sen ajattelin ensi vuonna tehdä, että en vuokraa pientä kaksiota kuudelle hengelle. Ainakaan jos siinä kaksiossa ei ole ilmastointia.